Snart åker jag till flygplatsen, ska återigen till andra sidan jorden. Tänkte sammanfatta mitt år lite, kanske mest för mig själv, och för att avsluta 2010 så jag kan börja på 2011 när jag kommer tillbaka.


I början av sommaren skulle jag kallat 2010 det värsta året i mitt liv. Mitt år började med händelser som jag aldrig önskar min värsta fiende. Jag tog en liten paus från allt och åkte hem till Sverige för att hitta nya krafter. Insåg att jag älskar vad jag håller på med, och ingen, varken jag eller någon annan, ska få hindra mig från att fortsätta. Min vår kom att bli riktigt tuff på många plan, men skolan fortsatte gå bra. Jag lärde känna fler och fler folk hela tiden, och skolan kom verkligen att bli som ett andra hem.


Under sommaren passade jag på att ”reboota”. Ladda om batterier, hitta perspektiv och skaka av mig saker som hänt. Fick mycket hjälp under våren, av kända och okända ansikten, och under sommaren så hade jag familjen där. Sommaren kom att bli riktigt bra, en del jobb, många middagar och ”fikor” med bästa kompisar, och som alltid lite välbehövligt drama. Sen åkte jag till Grekland, och hittade plötsligt ännu ett kompisgäng som fick mig att skratta tills jag fick ont i magen. Kände mig lyckligt lottad att ha så många fina människor omkring mig.

Innan jag åkte tillbaka till LA på hösten passade jag på att ge mig tillbaka in i nattlivet. Efter ett långt uppehåll var det skönt att återigen känna lusten och viljan att gå ut och ha kul med mina vänner.


Sen blev det LA, och på vägen dit lyckades jag få en lunginflammation som hette duga. Kommer inte ihåg hur jag ens kom av planet i New York eller kom på planet till Los Angeles. Mådde riktigt riktigt dåligt och värre skulle det bli. Kom till slut till sjukhuset där det konstaterades Lunginflammation, uttorkning och 40 graders feber. Inte så konstigt att man hade ont i kroppen. Låg däckad i två veckor innan det var dags att ta tag i sig själv igen och skaffa en praktikplats.


Efter några ansökningar och intervjuer och mycket nervositet fick jag ett internship hos French Connection, som assistent i deras showroom och som extrahjälp till deras Account Executives. Jag kunde inte varit gladare, ”fcuk” har alltid varit en favorit, och jag visste direkt att jag skulle trivas där.


Innan skolan började bar det av till New York en vecka (med skolan i och för sig), och många möten med personer inom modebranschen väntade. Många nya upplevelser och många nya människor gjorde en sugen på livet och jag bestämde mig en gång för alla att New York ska bli min nya hemstad en dag.


Skolan började, så också mitt internship. Insåg efter några veckor att jag tagit på mig lite för mycket, det kändes som om jag skulle gå under av mina 6 kurser och två dagars jobb varje vecka. Hösten var riktigt tuff skolmässigt, jag pluggade dag och natt i 10 veckor. Samtidigt har jag lärt mig otroligt mycket, träffat många nya människor och börjat skapa mig ett namn som folk känner igen.


Den senaste veckan har jag återigen packat ihop alla mina saker och flyttat till ny lägenhet. Denna gång har jag ett eget rum och bor mitt emot skolan, allt för att underlätta de två sista terminerna, som utan tvekan kommer att ligga någonstans i stil med den senaste.


Nu åker jag till Thailand där min familj och några av mina allra bästa vänner möter mig, och vi ska ha två underbara veckor tillsammans. Året som började med en önskan om att gå under jorden och aldrig komma tillbaka, slutar tillsammans med dom som alltid finns där, på ett ställe där jag vet att jag kommer stressa ned och hitta mitt ”inre lugn”, i alla fall för en kort period : )


2011 ska bli ett grymt år!

Vi hörs och ses i Januari!


Puss o Kram